HOME PAGE

Večeri vodozemaca i gmizavaca u Kraljevu, Srbija

Članovi Hrvatskog herpetološkog društva i projekta zaštite čovječje ribice sudjelovali su na "Večerima vodozemaca i gmizavaca" u Kraljevu (Srbija) kako bi prenjeli iskustva i dostignuća našeg projekta. Prenosimo vijesti sa web stranica Kraljevskog akademskog prirodnjačkog društva "BALKAN":

U okviru projekta „Učimo da čuvamo prirodu“, koji realizuje Kraljevsko akademsko prirodnjačko društvo „BALKAN“, a finansira Grad Kraljevo, 8. i 9. novembra 2012. godine realizovan je program „Večeri vodozemaca i gmizavaca“ u saradnji sa Narodnom bibliotekom „Stefan Prvovenčani“ u Kraljevu.

Kraljevo, 2012.

Gosti-predavači su bili eksperti iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. Prve večeri programa prezentacije su održali Emina Šunje (Internacionalni univerzitet Sarajevo, BiH) na temu „Biologija prenjskog, alpskog daždevnjaka, sa posebnim osvrtom na ekologiju i genetiku vrste“, a zatim i Dušan Jelić (Institut za istraživanje biološke raznolikosti, Zagreb) „Uporedna analiza ekoloških niša zmija otrovnica na području zapadnog i centralnog Balkana“ i „PROTEUS – projekat zaštite čovečje ribice“.

Kraljevo, 2012.

 

Druge večeri programa prezentacije su održali Ana Golubović (Biološki fakultet Beograd) na temu „Opšte karakteristike kornjača sa osvrtom na njihovo ponašanje“, Vuk Iković (Prirodno-matematički fakultet, Podgorica) „Uticaj saobraćaja na vodozemce i gmizavce“ i Aleksandar Simović (Biološki fakultet Beograd) „Fauna vodozemaca i gmizavaca Kraljeva i okoline sa osvrtom na planinu Stolovi“.

Kraljevo, 2012.

FaLang translation system by Faboba