proteus3.jpgproteus2.jpgproteus4.jpgproteus1.jpg

HOME PAGE

22. Međunarodni biospeleološki kongres u Meksiku

Hrvatsko herpetološko društvo Hyla je u razdoblju od 31. kolovoza do 5. rujna  2014. godine prisustvovalo na „22ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON SUBTERRANEAN BIOLOGY“. Kongres je održan u Juriquilli, Queretaro, Mexico.

 

 

Predavanja o čovječjoj ribici (Proteus anquinus) održali su Dušan Jelić i Katarina Koller. Dušan jelić  je prezentirao rezultate istraživanja populacijske ekologije na primjeru špiljskog repaša, čovječje ribice. Ovo istraživanje predstavlja prve podatke o gustoći populacije čovječje ribice i ekološke interakcije sa ostalim vrstama kralješnjaka u njihovom okolišu. Isto tako, predstavio je nove metode za ekološka istraživanja. Katarina Koller prezentirala je rasprostranjenost i klasifikaciju nalazišta čovječje ribice u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. 

 

 

 

Sudionici kongresa uspješno su upoznati sa Projektom o zaštiti čovječje ribice u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini te aktivnostima koje provodi Hyla, a članovi Hyle su stekli iskustva i razmijenili znanja sa brojnim stručnjacima koji se bave biologijom podzemlja. Uz Hrvatsku, na kongresu su se mogli naći eksperti, profesori i voditelji projekata iz zemalja Sjeverne i Južne Amerike, Australije te Europe.

 

Joomla templates by a4joomla