HOME PAGE

Radionica u Ogulinu

Dana 4.09.2012. u Hotelu Frankopan u Ogulinu uspješno je odrađena međunarodna radionica povodom otvaranja projekta PROTEUS. Na radionici su prisustvovali stručnjaci iz okolice i regije.

Gradonačelnik grada Ogulina

Radionica je započela uvodnim predavanjem gradonačelnika grada Ogulina g. Nikole Magdića, g. Davorina Markovića, ravnatelja Državnog zavoda za zaštitu priode i voditelja projekta g. Dušana Jelića. 

radionica u Ogulinu

Nakon njih u ugodnoj atmosferi izmjenjivali su se vrhunski stručnjaci s ovog područja koji rade na čovječjoj ribici već godinama poput prof. dr. sc. Borisa Sketa s Biotehnološkog fakulteta u Ljubljani. Dok nam je stanje populacija i rasprostranjenost čovječje ribice u Hrvatskoj približio mr. sc. Eduard Kletečki. O istraživanjima u Bosni i Hercegovini su pričali Emina Sunje i Gergely Balàzs, a o samom projektu PROTEUS i započetim istraživanjima su pričale dr. sc. Judit Vőrős s Prirodoslovnog muzeja u Budimpešti i kolegica Petra Kovač Konrad iz DZZP-a.

prof. dr. sc. Boris Sket, Biotehnološki fakultet u Ljubljani

Na radionici su izmijenjena znanja i napravljeni su prvi koraci za suradnju u cijeloj regiji kako bi mogli zajedničkim snagama napravit sve kako bi prikupili podatke i zaštitili čovječju ribicu.

Fotografije s radionice pogledajte na facebook stranicama. http://www.facebook.com/HrvatskoHerpetoloskoDrustvoHyla

 

Razgledali smo i Đulin ponor u središtu grada Ogulina u kojem nalazimo i čovječju ribicu. To je ponor dubok 40m u koji se ulijeva rijeka i poplavne vode Dobre kada se povisi vodostaj. Đulin ponor je ujedno i najveći ulaz u špiljski sustav Đula – Medvedica koji ima kanale dulje od 16 km.

Razgledavanje Đulina ponora

 

 

 

 

 

FaLang translation system by Faboba